mandag 10. oktober 2011

USA eventyret er godt i gang

Hei hei

Tenkte at dette kanskje var en fin måte å holde dere litt oppdatert på hva som skjer i vår lille familie her borte i store USA. Og alt du har hør om at "everything is bigger over there"- vel det stemmer.

Vi ankom landet i slutten av juni, og store deler av juli ble benyttet til å "adme" alt fra bankkonto til innflytting i hus, og å venne oss til varmen. Innimellom har vi også fått Timmy over dammen og familien er komplett. Turer på stranden, besøk fra Norge/ Canada og hilserunder på andre norske har vi også rukket.

August var også varm og god, og bar også litt preg av å komme seg til rette. Barnehageplass til Elander falt endelig på plass, og nedtelling til besøk fra Haugesund i slutten av måneden gikk raskt. Kost oss veldig med besøk og masse Haugesundsdialekt i huset. Poolen flittig brukt og Elander har hatt en enorm utvikling i det våre element; fra skeptisk til hopping fra kanten med armringer.

I september startet Elander i den amerikanske barnehagen, YMCA. Ganske forskjellig fra det vi er vant med hjemme, men han tilpasset seg raskt og ser ut til å trives veldig. Han begynner dagen der ca 9 og vi henter han ca 15. 13 andr 2 åringer på hans avdeling, og det er preget av mer disiplin enn vi er vant med, og mindre utetid. Når det er dårlig vær får de ikke gå ut, men heldigvis har de stor gymsal og svømmebasseng, så noe aktivitet blir det nok. Ellers har september vært en måned med masse besøk da avdelingen til Einar har vært her på trening. Helgebesøk, grillkvelder og ikke minst kembogrillings der ca 50 mann var innom ila 12 timer. Værgudene var IKKE med oss denne dagen, men jaggu gikk det gret læll. God stemnig og sistemann gav seg 0300.

Nå i oktober har det blitt hverdag i USA også, og jeg og Elander har nå 2 uker alene hjemme tid da far er på øvelse i Florida. Teller ned til han skal komme hjem; aktiv 2-åringstor mage, hund og stort hus er en jobb for to voksne- det er helt sikkert!

So long for nu my friends!

1 kommentar:

  1. Heihei :)

    Så koseligt=) Så godt å lesa at alt går bra me dokk alle :) Elander har jammen meg vokst og blitt stor gutt! Skal selfølgelig fylla me på bloggen, du må legga ut mer bilder :)Kjenne eg e litt misunnelig som sitte hjemma her i kalde norge.
    Ha ei flott uke videre :)

    Klem fra Kine :)

    SvarSlett