mandag 20. februar 2012

Nedtellinga har begynt!


Når vi er her borte prøver vi å leve "her og nu", og ikke tenke så mye på hva som skal skje når vi kommer hjem. Vi bor jo i USA med alt det medfølger, og da må vi jo prøve ut mat og kultur og det omgivelsene byr på. Men jeg må innrømme at nå når det er eksakt en måned til hjemreise begynner listen på ting som skal nytes i gamlelandet å bli rimelig lang. Og nå skal det sies at ni måneder borte fra Norge er personlig rekord! Hva som står på lista; jo nå skal du høre.......tanter, mødre, onkler, brødre, fedre, venner og kjente........ hytteliv.....bål......fjell.....å fiske....norsk brød, norsk mat, norske papiraviser, Toro tomatsuppe, fiskeboller, norsk lammekjøtt...... jeg tror jeg stopper der, men kunne fortsatt lenge. Selv om en ikke har hjemmelengsel, selv om en trives godt, innser en når en er så lenge borte fra vakre Norge hvor godt vi har det der oppe i nord, og hvor gla en er i de rundt en!


Hostesesongen har vart lenge her i Thoroughgood, men håper vi snart ser slutten. Elander er den som har hosta mest, med snått og øreverk på kjøpet. Rosa antibiotika tar vel knekken på det meste, men barnehage basiller byr på stadige utfordringer for et ungt immunforsvar. Heldigvis får han ikke feber så lett, og rocker rundt som bare det. Han skal nå gjøre det meste selv og spør oftere og oftere "hvorfor kan vi ikke...." så mors tålmodighet får kjørt seg. Einar og vår venn Phil har montert gigantisk lekestativ - så nå har han sin egen playground i hagan. Naboungene har allerede sendt misunnelige blikk og er invitert på "playdate". 


Far er igjen i Key West, og planen var å følge med han til varmen. Men fant ut at vi nok alle vil ha mer glede av det neste år, så da ble vi tre igjen her. Så i går når det her var plaskregn, kuling og 6 grader, kunne far melde om 25 behagelige grader, shortsføre og ventende biffmiddag. Jaggu er det det tøffe dager for han far- hihi. 


Ellinor spiser godt, sover godt, fortsatt B-menneske, "prater" mer og mer og er særs fasinert over sin storebror og Timmy. Akkurat montert en uro over senga, og den har hun nå prata til i en halvtime- hihi. "Tantene" her trår til som barnevakter, og senest på fredag kunne mor gå på shopping faktisk. Skulle egentlig hjem å vaske hus- men mye kjekkere med shopping. Og i morgen skal jeg til frisøren, og nok en "tante" stiller opp. Er det ikke flott?? Mor er iallefall veldig takknemmelig!!!!


Det er ikke bare Norge det telles ned til, men også fest på lørdag og jentetur til Washington. Førstkommende lørdag skal mor på fest, og frysen er fylt opp med oppspart melk til Ellinor, sånn i tilfelle det skulle utarte seg- hihi. Men er jo rimelig ute av trening på alkohol fronten, så får prøve å ta det litt kuli. Jentetur til Washington i mars, da skal vi hilse på Obama, gå på flotte museum, spise god mat og kose oss godt. Ellinor får være med og satser på at hun oppfører seg eksemplarisk.


Og været- vel det er et lite kaptittel for seg selv. Venta på snø i går, men med 6 grader funker jo det dårlig. Men rett oppi høgget lava det ned, men ikke her hos oss. Senere denne uka skal det bli 18 grader, så jaggu svinger det. Mine spirende tulipaner og påskeliljer er nok også litt forvirra, men fint når det er fint, og surt når det er surt er vel konklusjonen. 
Men nå er det tid for å klargjøre snuppa for handling og henting av storebror, så jeg avslutter for nu. 


Hasta la vista!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar